Закваска для голландського сиру, 5шт по 1г
Минимальная сумма заказа - 300 грн. Заказы менее 300 грн - не обрабатываются
🚗 Отправляем Новой Почтой 🚗 Курьером по Киеву - 50 грн, от 2000 бесплатно 🚗Курьером по Вышгороду бесплатно. ❌Самовывоза нет.
💵 Есть оплата при получении
Закваска для Голландського сиру Генезис
1. 10 літрів молока нагріваємо до температури 75°С, охолоджуємо до 37°- 38°С.
2. Додаємо 1 пакетик мезофильной закваски "Голландський сир", перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.
3. Додаємо фермент: рідкого ферменту 6 мл (вміст 2 ч. ложки, або 1 ковпачка від флакона). сухого ферменту - 1/10 частина пакетика (на кінчику чайної ложки) розчиняємо в 2 ст. ложках холодної кип'яченої води,
4. Перемішуємо 3 хвилини і залишаємо для сквашування на 60минут
5. Ріжемо згусток на кубики 10 - 15 мм і залишаємо на 5 хвилин.
6. Вимішуємо 5 хвилин, залишаємо на 5 хвилин.
7. Вимішуємо 10 хвилин, відбираємо 10% сироватки.
8. Вимішуємо 10 хвилин, залишаємо на 3 хвилини.
9. Відбираємо 30% сироватки.
10. Додаємо 1 літр гарячої води (не більше 45° - 50°С), вимішуємо 10 хвилин.
11. Зливаємо частина сироватки.
12. Вибираємо сир у форму під шаром сироватки.
13. Ставимо сир під прес на 30 хвилин. Поступово збільшуємо тиск для того щоб не запресувати сироватку в сир.
14. Перевертаємо сир, збільшуємо тиск і пресуємо ще 40 хвилин.
15. Перевертаємо і пресуємо 6 - 8год.
16. Дістаємо сир з форми і кладемо в розсіл. Розсіл: 1 літр води - 200 грам солі. Солимо сир 12 - 24 год.
17. Дістаємо сир з розсолу, обсушуємо 2 - 3 дні. Температура в приміщенні повинна бути не більше 22°С.
18. Покриваємо сир парафіном або воском. Ставимо на дозрівання на 2 - 6 місяців при температурі від 8° - 12°С.
**Комплектация и характеристики товара могут изменяться производителем без уведомления